Комфорт

Со договорувањето на програмата КОМФОРТ, преку долгорочно штедење, мудро вложувате во вашата и заштитата на вашето семејство во случај на настапување на болест, повреди или хируршки интервенции.

Кои болести се покриени со осигурувањето?


 •  мозочен удар,
 •  инфаркт на миокардот,
 •  операција на срцевите артерии (бајпас),
 •  трансплантација на органи,
 •  рак,
 •  откажување на работата на бубрезите,
 •  мултипла склероза,
 •  парализа,
 •  слепило,
 •  кома.

Брошура Комфорт

Кому е наменета оваа програма?


 •  Програмата за осигурување на живот со покритие на ризикот од тешки болести е наменет за сите со возраст помеѓу 14 и 65 години кои навремено мислат на својата иднина, своето здравје и своите најблиски,
 •  Период на осигурување од 5 до 30 години,
 •  Со договорувањето на програмата КОМФОРТ се осигурани и деца на возраст од 3 до 18 години.

Покритие


 •  Истек на осигурителниот период - 1 x договорената осигурена сума
 •  Смрт поради болест - 1 x договорената осигурена сума
 •  Смрт поради незгода - 2 x договорената осигурена сума
 •  Настапување на тешки болести - 1 x договорената осигурена сума.
 •  Настанување на тешки болести за секое дете на осигуреникот - до една третина од осигурената сума, но не повеќе од 10.000 ЕУР.

Имате прашање?

Contact details  

info@uniqa.mk  Продажна мрежа  

Сакате понуда?

Ве молиме пополнете ги бараните полиња, а ние ќе ја пресметаме премијата на полисата и ќе Ви доставиме понуда во најкраток рок.


Покритие
 • Заштита на семејството
 • Долгорочно штедење
 • Смрт поради болест
 • Смрт поради незгода
 • Настапување на тешки болести
 
Карактеристики

Животното осигурување до неодамна беше доволно за да одговори на нашите потреби. Денес сме сведоци на сè почести појави на тешки болести (малиген тумор, инфаркт, мозочен удар, итн.) кои го загрозуваат животот на луѓето од нашето опкружување и ја менуваат судбината на нивните семејства.

Многу од тие тешки болести се лекуваат со помал или поголем успех, но и самото лекување е долготрајно и скапо. Поради тоа ја создадовме програмата КОМФОРТ - животно осигурување со покритие на ризикот од настапување на тешки болести.

Со оваа програма се осигурани и децата на осигуреникот на возраст од 3 до 18 години, и тоа во случај на настанување на веќе наведените болести, како и во сличај на настапување на следните дополнителни болести:

 • Дијабетес мелитус тип 1
 • Тешка бронхијална астма.
СЛИЧНИ ПРОИЗВОДИ
Живот Плус е осигурување кое претставува идеална комбинација на квалитетно долгорочно штедење и осигурување на живот.
Дознај повеќе
Планирате да купите стан на кредит?
Заштитете го Вашиот капитал од последица на несреќен случај, обезбедете сигурност на отплата, и заштитете го Вашето семејство.
Дознај повеќе
Никој не може со сигурност да ја предвиди иднината на Вашето дете, но Вие уште сега можете да направите таа иднина да биде поубава и полесна.
Дознај повеќе
Програмата РИЗИКО Ви овозможува врвна лична и семејна сигурност, преку високо осигурана сума во случај на траен инвалидитет, смрт поради незгода и природна смрт.
Дознај повеќе
Информации за колачињата
Оваа страница користи колачиња. Овие се користат за да се обезбеди функционалност на оваа веб-страница и да се анализира употребата на веб-страницата. Повеќе информации можете да најдете во нашата политика за приватност
Преференции за колачиња