Патничко осигурување за странци

Полисата ги покрива трошоците за итна лекарска интервенција во здравствени установи на територија на Р. Македонија, поради болест или незгода што би се случиле додека престојуваат во Р. Македонија.

Индивидуално здравствено осигурување при патување

Покритие


 •  Медицински трошоци во случај на итни медицински случаи,
 •  Дијагностички тестови вклучувајќи рентген и скен препорачани поради итен случај,
 •  Амбулантска интервенција како последица од итен медицински случај,
 •  Препишани лекови,
 •  Брза помош со теренско возило во Р. Македонија,
 •  Итна репатриација.

Семејно здравствено осигурување при патување

Покритие


 •  Медицински трошоци во случај на итни медицински случаи,
 •  Дијагностички тестови вклучувајќи рентген и скен препорачани поради итен случај,
 •  Амбулантска интервенција како последица од итен медицински случај,
 •  Препишани лекови,
 •  Брза помош со теренско возило во Р. Македонија,
 •  Итна репатриација.

Групно здравствено осигурување при патување

Покритие


 •  Медицински трошоци во случај на итни медицински случаи,
 •  Дијагностички тестови вклучувајќи рентген и скен препорачани поради итен случај,
 •  Амбулантска интервенција како последица од итен медицински случај,
 •  Препишани лекови,
 •  Брза помош со теренско возило во Р. Македонија,
 •  Итна репатриација.

Имате прашање?

Contact details  

info@uniqa.mk  Продажна мрежа  

Сакате понуда?

Ве молиме пополнете ги бараните полиња, а ние ќе ја пресметаме премијата на полисата и ќе Ви доставиме понуда во најкраток рок.


Покритие
 • Итни медицински случаи
 • Дијагностички тестови, рентген и скен
 • Препишани лекови
 • Амбулантна интервенција
 • Брза помош
 
Карактеристики
Полиса за патничко здравствено осигурување за странци може да склучи лице кое не е државјанин на Р. Македонија и ја посетува Р. Македонија за туристички и бизнис цели.
Максимален износ на трошоци за лекување настанати како последица на болест/незгода изнесува 10.000 ЕУР.
СЛИЧНИ ПРОИЗВОДИ
Патничко здравствено осигурување во странство е најдобар избор за максимална заштита од негативни последици при евентуални несреќи или итни медицински третмани во странство.

Со приложување на полисата за патничкото осигурување на UNIQA во ГЕНЕА лаборaторија добивате повластена цена PCR тест 1200 мкд и/или брз антигенски тест за 750 мкд
www.genea.mk
Дознај повеќе
Со одбирање на полиса за осигурување од незгода правите прав чекор кој планирање на сигурна иднина и заштита од непредвидливи настани.
Дознај повеќе
Овозможува лекување во најдобрите приватни и државни здравствени установи.
- Без франшиза
- Без ограничување на број на прегледи
Дознај повеќе
Со цел минимизирање на сите ризици поврзани со епидемијата на COVID-19, УНИКА А.Д СКОПЈЕ презема превентивни мерки во согласност со препораките на надлежните институции а со цел заштита на вработените и клиентите и превенција на натамошното ширење на вирусот
Дознај повеќе
Информации за колачињата
Оваа страница користи колачиња. Овие се користат за да се обезбеди функционалност на оваа веб-страница и да се анализира употребата на веб-страницата. Повеќе информации можете да најдете во нашата политика за приватност
Преференции за колачиња