Патување и Одмор

Трошоците за ненадејната потреба од медицинска нега при патување и престој во странство особено во многу Европски земји, често се значително повисоки од нашите вообичаени во Македонија.

Стандард

Основно покритие:


 •  Итни медицински, болнички и хирушки интервенции со максимално покритие до 30.000 ЕУР,
 •  Итни стоматолошки случаи (до два заба) со макс. покритие до 100 ЕУР,
 •  Трошоци за репатријација до 5.000 ЕУР,
 •  Оправдани трошоци за авиобилет и посета на болен 100% покритие,
 •  Оправдани трошоци за хотелско сместување при посета на болен до 350 ЕУР.

Брошура Патување и одмор
Купи онлајн

Комфорт

Покрај покритието кое се нуди со пакетот Стандард, опфаќа и:


 •  Покритие за инвалидитет во зависност од степенот, од 3.000-5.000 ЕУР.

Ексклузив

Покрај покритието кое се нуди со пакетот Стандард и пакетот Комфорт, опфаќа и:


 •  Кражба и уништување на багаж до 500 ЕУР,
 •  Кражба на багаж од моторно возило до 250 ЕУР,
 •  Трошоци за враќање на децата во татковината 100% покритие,
 •  Трошоци за телефонски разговори и замена на патни документи 100% покритие.

Имате прашање?

Contact details  

info@uniqa.mk  Продажна мрежа  

Сакате понуда?

Ве молиме пополнете ги бараните полиња, а ние ќе ја пресметаме премијата на полисата и ќе Ви доставиме понуда во најкраток рок.


ПОКРИТИЕ
 • Итни хирушки интервенции
 • Итни стоматолошки случаи
 • Инвалидитет
 • Кражба и уништување на багаж
 • Трошоци за замена на патни документи
 
КАРАКТЕРИСТИКИ
Попусти:
•Семеен попуст (минимум 3 лица) од 5%.
•Попуст од 25% за деца до 14 годишна возраст.
•Попуст од 20–30% за групно патување.
•Попуст од 15% за редовни студенти и 40% за екскурзии.
•Бонус за немање штета за претходната полиса.

Доплати:

50% (СКИЈАЊЕ И ЛИЗГАЊЕ НА МРАЗ) Доколку за време на патувањето ќе се занимавате со скијање и лизгање на мраз. Во спротивно незгодите кои ќе настанат за време на овие активности нема да бидат покриени со полисата за осигурување.

20% (ПРОФЕСИОНАЛНО ПЛИВАЊЕ) Доколку за време на патувањето ќе се занимавате со професионално пливање. Во спротивно незгодите кои ќе настанат за време на овие активности нема да бидат покриени со полисата за осигурување.

20% (НУРКАЊЕ, ВАТЕРПОЛО, АТЛЕТИКА, ДИГАЊЕ НА ТЕГОВИ) Доколку за време на патувањето ќе се занимавате со нуркање, ватерполо, атлетика, дигање на тегови. Во спротивно незгодите кои ќе настанат за време на овие активности нема да бидат покриени со полисата за осигурување.

СЛИЧНИ ПРОИЗВОДИ
Колективното животно осигурување е наменето за правните лица, односно осигурување на вработените.
Дознај повеќе
Продуктот Лојалност е насочен кон потребите на работодавачите за осигурување на своите лојални вработени, а чие ненадејно отсуство би влијаело на профитабилноста на организацијата.
Дознај повеќе
Колективното осигурување на работници од последица на незгода овозможува ублажување на економските последици за компанијата и за самите работници од несреќните случаи кои можат да настанат на работно место или каде било во секојдневниот живот.
Дознај повеќе
Овозможува лекување во најдобрите приватни и државни здравствени установи.
- Без франшиза
- Без ограничување на број прегледи
Дознај повеќе
Информации за колачињата
Оваа страница користи колачиња. Овие се користат за да се обезбеди функционалност на оваа веб-страница и да се анализира употребата на веб-страницата. Повеќе информации можете да најдете во нашата политика за приватност
Преференции за колачиња