Патничко осигурување за странци

Полиса за патничко здравствено осигурување за странци може да склучи лице кое не е државјанин на Р. Македонија и ја посетува Р. Македонија за туристички или бизнис цели.

Карактеристики


Полисата ги покрива трошоците за итна лекарска интервенција во здравствени установи на територија на Р. Македонија, поради болест или незгода што би се случиле додека престојуваат во Р. Македонија.

Овој вид на осигурување може да се договори како:

 •  Индивидуално здравствено осигурување при патување;
 •  Семејно здравствено осигурување при патување;
 •  Групно здравствено осигурување при патување

Намена


Со полисата за патничко здравствено осигурување за странци се избегнуваат трошоците за:

 •  Медицински трошоци во случај на итни медицински случај;
 •  Дијагностички тестови, вклучувајќи рентген и скен препорачани поради итен случај;
 •  Амбулатска интервенција како последица од итен медицински случај;
 •  Препишани лекови;
 •  Брза помош со теренско возило во Р. Македонија;
 •  Итна репатриација.
 •  Максимален износ за трошоци за лекување настанати како последица на болест/незгода изнесува 10,000 €.

Имате прашање?

Contact details  

info@uniqa.mk  Продажна мрежа  

Сакате понуда?

Ве молиме пополнете ги бараните полиња, а ние ќе ја пресметаме премијата на полисата и ќе Ви доставиме понуда во најкраток рок.


ПОКРИТИЕ
 • Итни медицински случаи
 • Дијагностички тестови
 • Препишани лекови
 • Брза помош
 
СЛИЧНИ ПРОИЗВОДИ
Колективното животно осигурување е наменето за правните лица, односно осигурување на вработените.
Дознај повеќе
Продуктот Лојалност е насочен кон потребите на работодавачите за осигурување на своите лојални вработени, а чие ненадејно отсуство би влијаело на профитабилноста на организацијата.
Дознај повеќе
Колективното осигурување на работници од последица на незгода овозможува ублажување на економските последици за компанијата и за самите работници од несреќните случаи кои можат да настанат на работно место или каде било во секојдневниот живот.
Дознај повеќе
Овозможува лекување во најдобрите приватни и државни здравствени установи.
- Без франшиза
- Без ограничување на број прегледи
Дознај повеќе
Информации за колачињата
Оваа страница користи колачиња. Овие се користат за да се обезбеди функционалност на оваа веб-страница и да се анализира употребата на веб-страницата. Повеќе информации можете да најдете во нашата политика за приватност
Преференции за колачиња